34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Månedens bog: Ulvespring

En stemningsmættet og intens roman om naturens skønhed, brutalitet og sårbarhed

Nye bøger

Køb begge bøger af Anne Ernaux for kun 149,95 kr.

Kommer snart - forudbestil nu

Mesterlige Murakami

Ulvespring
MÅNEDENS BOG

Ulvespring

Kerstin Ekman er tilbage med en ny anmelderrost roman, ULVESPRING – nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2022.

ULVESPRING er fortællingen om den pensionerede forstkandidat, Ulf Norrstig. En frostklar januarmorgen ved daggry møder han en ulv i et solitært øjeblik i skoven. Der er en selvfølgelighed over ulvens tilsynekomst: ”Denne verden er jo hans,” tænker Ulf, som føler en stærk og umiddelbar samhørighed med dyret.

Efter mødet med ulven begynder Ulf at se sig selv, jagten, dyrene og skoven i et nyt lys. Alderen har sat sig i kroppen, og et svækket hjerte får ham til at indse, at han må trække sig som leder af det lokale jagthold. Ulf begynder at læse i sine gamle jagtdagbøger, og langsomt begynder han også at revurdere sine livsvalg og familiens rolle i det industrialiserede skovbrug. Ulf sætter spørgsmålstegn ved sine egne motiver; ved grunden til at slå ihjel og fælde skov efter store planer som dem, han som statsansat forstkandidat har administreret. 

Samtidig skaber både ulvens tilstedeværelse og Ulfs tilbagetrækning som jagtleder røre blandt mændene i lokalsamfundet. En ulykke sætter fællesskab og tillid på prøve, og da Ulfs campingvogn brænder ned til grunden, vokser en ubehagelig fornemmelse. Gennem det hele lyser den stilfærdige intimitet og samhørighed mellem ægtefællerne Ulf og Inga – ikke mindst da Ulf endelig forsøger at fortælle Inga om sit møde med ulven, og hvad det har gjort ved ham.

ULVESPRING er en stemningsmættet og intens roman om naturens skønhed, brutalitet og sårbarhed, om det dyriske og det menneskelige og om de stumme fornemmelsers kraft overfor fornuftens stemme. Det er en fortælling om aldring og uddøen, men også om ømhed og tilgivelse. Det er dirrende naturbeskrivelser, eksistentiel tvivl og et levet liv beskrevet i sin helt egen storslåede enkelthed. Glæd dig til en læseoplevelse af de helt store!
Månedens bog pris209,95 kr.

Vi har tidligere læst

Se Månedens bog i alle vores bogklubber

Derfor læser jeg

Hør Uffe Elbæk, Kim Leine, Sara Blædel, Ritt Bjerregaard mfl. fortælle om deres mest markante læseoplevelser

DIT NYESTE MEDLEMSMAGASIN

Fuld af interviews, nyheder og inspiration til din næste bog

Dine medlemsfordele