34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt kun 29,95 kr.

Niviaq Korneliussen

Niviaq Korneliussen (f. 1990) er opvokset i den sydgrønlandske by Nanortalik. Bor i dag i Nuuk. Er forfatter og manuskriptforfatter samt mentor og skrivecoach for unge rundt omkring i Grønland. Har også stået for pilotprojektet Den Rejsende Forfatterskole, været kulturambassadør i Kommuneqarfik Sermersooq og været initiativtager til kampagnen og demonstrationerne i 12 grønlandske byer mod den høje selvmordsrate i landet - Imminornerit : 0 : Selvmord.

Niviaq Korneliussen udgav sin første roman i 2014 - HOMO sapienne, der fortalte fem unges historier om køn, identitet og kærlighed i Nuuk. Den blev skrevet på grønlandsk og derefter genskrevet af hende selv på dansk. Begge udgaver er udkommet på forlaget Milik.

Med den tabubrydende og eksperimenterende roman fik Niviaq Korneliussen sit store internationale gennembrud. HOMO sapienne er således solgt til udgivelse i indtil videre 12 lande. Bogen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris og Politikens Litteraturpris. Og i The New Yorker blev hun kaldt: "Grønlands uventede litterære stjerne". HOMO sapienne er også blevet opført som teaterstykke.

I august 2020 var Niviaq Korneliussen klar med sin anden roman, Blomsterdalen. Den var allerede før udgivelsen solgt til udgivelse i Frankrig og Canada. Blomsterdalen var nomineret til Politikens Litteraturpris 2020 og Montanas Litteraturpris 2020. Romanen er indstillet fra Grønland af til Nordisk Råds Litteraturpris 2021.

Fotograf: Angu Motzfeldt, 2020

Bøger