34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt kun 29,95 kr.

Marcel Proust

Marcel Proust (1871-1922) var en af Frankrigs største forfattere. Allerede ved fødslen tilhørte Proust det højere parisiske borgerskab. Hans far var læge med internationalt ry, og hans mor var fra en rig, jødisk vekselérslægt. Selv har han studeret jura, statskundskab og filosofi blandt andet på Sorbonne Universitet i Paris.

Han er forfatter til På sporet af den tabte tid, som regnes for at være en af verdenslitteraturens største værker. Den af flere gang blevet nævnt som en af det tyvende århundredes bedste romaner, blandt andet af forfatter Vladimir Nabokov og af Frankrigs førende dagblad Le Monde.

På sporet af den tabte tid er mange romaner i én: en kærlighedsroman, en samfundsskildring, en moderne bevidsthedsroman, en psykologisk krimi, en metaroman og et sjælens bekendelsesskrift. Udgivelsen af romanen strækker sig over en lang årrække, fra 1913 til 1927, altså til 5 år efter Proust' død. Efter hans død var det familien, som foretog redigeringen af resten af romanen, så den kunne fremtræde som et helt og færdigt værk.

Bøger