34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Et fællesskab omkring litteraturen fra øverste hylde

Samlerens Bogklub er din indgang til en verden, der dyrker cremen af bogudgivelser og banebrydende læseoplevelser.


For os der sluger både stor og smal litteratur

Nogle åbner en bog af og til, når de skal koble af med en god læseoplevelse. Mens vi er andre, der bare lever og ånder for litteraturen. Om vi sidder i bussen eller har 15 minutter, mens maden bliver færdig, så dykker vi ned i bøgernes verden, så snart vi kan. Vi læser for at blive klogere på os selv og samfundet omkring os. Og for at tanke op på den åndelige konto. Blive skubbet til og revet rundt. Som kun de skarpeste og mest originale bøger formår. 

Sådan har vi det også i Samlerens Bogklub. Her samler vi de absolut bedste udgivelser herhjemme og i udlandet. Så vi kan anbefale de mest berigende og udfordrende læseoplevelser til dig og de andre i fællesskabet, der brænder for god litteratur. Det kan være en banebrydende klassiker, et skævt, nyudgivet pletskud eller et overset forfatterskab. Altid med den litterære barre sat så højt, som du forventer, når bogen er udvalgt af Gyldendals Bogklubber. 

Velkommen i klubben.

- Marie Løntoft, redaktør i Samlerens Bogklub
Ulvespring
MÅNEDENS BOG

Ulvespring

Kerstin Ekman er tilbage med en ny anmelderrost roman, ULVESPRING – nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2022.

ULVESPRING er fortællingen om den pensionerede forstkandidat, Ulf Norrstig. En frostklar januarmorgen ved daggry møder han en ulv i et solitært øjeblik i skoven. Der er en selvfølgelighed over ulvens tilsynekomst: ”Denne verden er jo hans,” tænker Ulf, som føler en stærk og umiddelbar samhørighed med dyret.

Efter mødet med ulven begynder Ulf at se sig selv, jagten, dyrene og skoven i et nyt lys. Alderen har sat sig i kroppen, og et svækket hjerte får ham til at indse, at han må trække sig som leder af det lokale jagthold. Ulf begynder at læse i sine gamle jagtdagbøger, og langsomt begynder han også at revurdere sine livsvalg og familiens rolle i det industrialiserede skovbrug. Ulf sætter spørgsmålstegn ved sine egne motiver; ved grunden til at slå ihjel og fælde skov efter store planer som dem, han som statsansat forstkandidat har administreret. 

Samtidig skaber både ulvens tilstedeværelse og Ulfs tilbagetrækning som jagtleder røre blandt mændene i lokalsamfundet. En ulykke sætter fællesskab og tillid på prøve, og da Ulfs campingvogn brænder ned til grunden, vokser en ubehagelig fornemmelse. Gennem det hele lyser den stilfærdige intimitet og samhørighed mellem ægtefællerne Ulf og Inga – ikke mindst da Ulf endelig forsøger at fortælle Inga om sit møde med ulven, og hvad det har gjort ved ham.

ULVESPRING er en stemningsmættet og intens roman om naturens skønhed, brutalitet og sårbarhed, om det dyriske og det menneskelige og om de stumme fornemmelsers kraft overfor fornuftens stemme. Det er en fortælling om aldring og uddøen, men også om ømhed og tilgivelse. Det er dirrende naturbeskrivelser, eksistentiel tvivl og et levet liv beskrevet i sin helt egen storslåede enkelthed. Glæd dig til en læseoplevelse af de helt store!
Månedens bog pris209,95 kr.

Vi har tidligere læst

Sissel-Jo Gazan
Derfor læser jeg

Uffe Elbæk

14-11-2022

Uffe Elbæk er nok mest kendt for sin politiske rolle som stifter og tidligere leder af Alternativet, men han er også journalist og foredragsholder. Her fortæller han om nogle af sine allerstørste læseoplevelser.
Sissel-Jo Gazan
Derfor læser jeg

Sissel-Jo Gazan

17-10-2022

Sissel-Jo Gazan er kendt og elsket for sine romaner, der kombinerer videnskabelige emner og samfundsengagement med masser af spænding. Her anbefaler hun nogle af sine favoritter.

Derfor læser jeg

Hanne-Vibeke Holst

23-09-2022

Hanne-Vibeke Holst er en af Danmarks mest populære forfattere, mens du venter på Holsts nye roman KRIGER UDEN MASKE, kan du kaste dig over nogle af alle de gode bøger, hun anbefaler her.

Viser 3 ud af 41

Se alle dine medlemsfordele

Udsøgt udvalg, små priser, smart service og unik adgang