34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt kun 29,95 kr.

Et fællesskab omkring litteraturen fra øverste hylde

Samlerens Bogklub er din indgang til en verden, der dyrker cremen af bogudgivelser og banebrydende læseoplevelser.


For os der sluger både stor og smal litteratur

Nogle åbner en bog af og til, når de skal koble af med en god læseoplevelse. Mens vi er andre, der bare lever og ånder for litteraturen. Om vi sidder i bussen eller har 15 minutter, mens maden bliver færdig, så dykker vi ned i bøgernes verden, så snart vi kan. Vi læser for at blive klogere på os selv og samfundet omkring os. Og for at tanke op på den åndelige konto. Blive skubbet til og revet rundt. Som kun de skarpeste og mest originale bøger formår. 

Sådan har vi det også i Samlerens Bogklub. Her samler vi de absolut bedste udgivelser herhjemme og i udlandet. Så vi kan anbefale de mest berigende og udfordrende læseoplevelser til dig og de andre i fællesskabet, der brænder for god litteratur. Det kan være en banebrydende klassiker, et skævt, nyudgivet pletskud eller et overset forfatterskab. Altid med den litterære barre sat så højt, som du forventer, når bogen er udvalgt af Gyldendals Bogklubber. 

Velkommen i klubben.

- Karen Dyssel, redaktør i Samlerens Bogklub
Korsveje
MÅNEDENS BOG

Korsveje

Jonathan Franzen er en af verdens allerstørste nulevende forfattere med store bestsellere som KORREKTIONER og FRIHED bag sig. Nu er han endelig tilbage med et nyt, altopslugende storværk om en præstefamilie og deres indbyrdes relationer og individuelle drømme, tvivl, forelskelser og livskriser. En fængslende familiesaga, der spejler USA’s udvikling og åndelige krise fra 1970’ernes opbrudstid og frem til i dag.

Fortællingen tager sin begyndelse lillejuleaften 1971. Præsten Russ Hildebrandt er frustreret og drømmer om et nyt liv langt væk fra sit glædesløse ægteskab. Et par år tidligere blev han degraderet til hjælpepræst efter en ydmygende oplevelse med en gruppe fra kirkens ungdomsforening Crossroads. Nu kæmper han for at finde fodfæste i sin menighed, hvor hans livssyn med ét opfattes som gammeldags. Da han møder den unge enke Frances i kirken, øjner han muligheden for et brud med sin hustru, Marion – hvis hun altså ikke forlader ham først. Marion er en kompliceret og hyperbegavet kvinde, der aldrig har fortalt sin mand om sin fortid som psykiatrisk patient. Nu er hun begyndt på hemmelige konsultationer hos en lokal psykiater, som får hende til at genoverveje sit liv og sit ægteskab.

I mellem de to står deres fire børn. Præsteparrets ældste søn, Clem, er blevet grebet af en pludselig moralsk anfægtelse og melder sig – stik imod sin pacifistiske fars værdier – frivilligt til krigen i Vietnam. Hans søster Becky kaster sig frygtløst ud i tidens modkulturelle strømninger og oplever den første forelskelse, mens deres lillebror, Perry, beslutter sig for at lægge sit potmisbrug på hylden og blive et godt menneske. Og så er der den yngste, 9-årige Judson, der trisser rundt i periferien af det familiedrama, som udspiller sig over nogle kolde dage op til jul. Fulde af tvivl og store drømme jager de alle hver især en mening i livet og en frihed, som de andre familiemedlemmer kan ødelægge.

KORSVEJE er en underholdende og storslået slægtsroman, hvor en enkelt families tragedier og succeser spejler USA’s udvikling fra Vietnamkrigen og frem til i dag. En oprivende fortælling om menneskelige mytologier i en tid, hvor sandheden ikke længere er givet. Om brydninger mellem søskende og mellem generationerne. Mellem det ubrydelige ægteskab og den frie kærlighed. Mellem den dogmatiske kristendom og det personlige gudsbegreb. Og som altid skriver Franzen uhyre veloplagt med både humor og et syleskarpt blik for psykologi, relationer, samfund og tidsånd.

Glæd dig til 597 hurtigtflyvende sider og en læseoplevelse af de helt store.

Oversat af Mich Vraa.

Vi har tidligere læst

Derfor læser jeg

Rachel Röst

22-10-2021

Rachel Röst er ikke vokset op i et hjem med bøger. Hendes barndom var præget af fattigdom, strenge, religiøse krav og psykisk vold. Men bøgerne blev hendes livline. I dag forsøger hun at hjælpe andre socialt udsatte børn og unge i sin organisation Læs for livet, og sidste år debuterede hun som forfatter til den selvbiografiske roman GRUNDVOLD. 

Derfor læser jeg

Gry Jexen

04-10-2021

Historikeren Gry Jexen er kendt fra sit arbejde med podcasten KVINDE KEND DIN HISTORIE, som skriver de glemte kvinder ind i historien. Nu har hun udgivet en bog ved samme navn, som indeholder 50 portrætter af kvinder, som har sat deres præg på den danske historie. Her fortæller hun om store læseoplevelser og hvilke bøger, hun ser frem til læse – alle af kvinder.

Derfor læser jeg

Svend Brinkmann

10-09-2021

Psykologiprofessor Svend Brinkmann er kendt og elsket for sine humoristiske og tankevækkende indspark til samfundsdebatten og filosofiske analyser af det moderne menneskes kvaler. Han har skrevet en lang række bestsellere, senest VI ER DET LIV VI LEVER. Selv læser han hver aften inden sovetid - uanset hvad.

 
Viser 3 ud af 23

Se alle dine medlemsfordele

Udsøgt udvalg, små priser, smart service og unik adgang