34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 499 kr.

Et fællesskab omkring litteraturen fra øverste hylde

Samlerens Bogklub er din indgang til en verden, der dyrker cremen af bogudgivelser og banebrydende læseoplevelser.


For os der sluger både stor og smal litteratur

Nogle åbner en bog af og til, når de skal koble af med en god læseoplevelse. Mens vi er andre, der bare lever og ånder for litteraturen. Om vi sidder i bussen eller har 15 minutter, mens maden bliver færdig, så dykker vi ned i bøgernes verden, så snart vi kan. Vi læser for at blive klogere på os selv og samfundet omkring os. Og for at tanke op på den åndelige konto. Blive skubbet til og revet rundt. Som kun de skarpeste og mest originale bøger formår. 

Sådan har vi det også i Samlerens Bogklub. Her samler vi de absolut bedste udgivelser herhjemme og i udlandet. Så vi kan anbefale de mest berigende og udfordrende læseoplevelser til dig og de andre i fællesskabet, der brænder for god litteratur. Det kan være en banebrydende klassiker, et skævt, nyudgivet pletskud eller et overset forfatterskab. Altid med den litterære barre sat så højt, som du forventer, når bogen er udvalgt af Gyldendals Bogklubber. 

Velkommen i klubben.

- Anita Egelund Sandvad, redaktør i Samlerens Bogklub
Hvis bare
MÅNEDENS BOG

Hvis bare

HVIS BARE er Vigdis Hjorths nådesløse dissekering af et dysfunktionelt kærlighedsforhold, og her skrives alt det frem, som man næppe drømmer længselsfuldt om, når man som teenager forestiller sig konturerne af det liv, man en dag gerne vil leve. 

Ida Heier er radiodramatiker og redaktør af et tidsskrift, mor til to mindre børn, og gift med en sød, forstående og betænksom mand, som hun - alle hans kvaliteter til trods - er holdt op med at elske eller måske aldrig virkelig har elsket. En dag møder hun den ti år ældre litteraturprofessor Arnold på et seminar om Brecht, og selvom han på papiret - spinkel, skaldet og skævnæset som han er - på ingen måder er hendes type, forelsker Ida sig alligevel på en af de måder, som mere minder om vanvid end om kærlighed. 

Endelig kommer Ida ud af sit ægteskab med den søde mand, og de gør i starten et forbilledligt stykke arbejde for at skabe en så god skilsmisse som muligt for deres børn. Men den mørke kærlighed til Arnold bliver gradvist mere altfortærende, og snart ofres omsorgen for børnene. I lang tid tumler Ida rundt i et inferno af ustabilitet og tilfældige sexpartnere – og psykoterapi, som ingen vegne fører hen. 

Men så skifter dramaet og styrkeforholdet. Nu er det Arnold, der vil Ida, da hans ægteskab krakelerer, og han kaster al sin energi i det projekt, han og Ida nu er blevet. Men sundt er det ikke. De drikker mere og mere, deres sex bliver mere og mere grænsesøgende og de jager hinanden rundt i et forvrænget spejlkabinet af et kærlighedsforhold. Indtil det langsomt, men sikkert, eskalerer mod afgrunden, nærmest som en dans mellem død og kærlighed. 
Månedens bog pris269,95 kr.

Vi har tidligere læst

Derfor læser jeg

Bo Lidegaard

02-05-2022

Bo Lidegaard er historiker og blandt andet tidligere chefredaktør på Politiken. Han er forfatter til en lang række anmelderroste bøger om dansk historie og er selv en nysgerrig læser af velformidlede fagbøger og store, klassiske romanfortællinger. 

Derfor læser jeg

Lise Rønne

07-04-2022

Som tv-vært er hun bl.a. kendt fra X-factor, Aftenshowet og en lang række andre programmer, men for et par år siden byttede hun tv-studierne ud med bøgernes verden, begyndte at studere litteratur på universitetet og fik job hos Saxo. I dag er hun nyansat redaktør hos Gyldendal. Her deler Lise Rønne ud af sine store læseoplevelser og bedste boganbefalinger.

Derfor læser jeg

Alberte Winding

22-03-2022

Alberte Winding er en kendt og elsket sanger og sangskriver, har været alle børns Luna i Bamses Billedbog og er forfatter til både børne- og voksenbøger, senest den roste erindringsroman SMÅT BRÆNDBART. Alle bøger, hun har læst, har ændret hende, og for hende er litteraturen en undersøgelse af selve det at findes.

Viser 3 ud af 32

Se alle dine medlemsfordele

Udsøgt udvalg, små priser, smart service og unik adgang