34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.
Guide til de bedste bøger om kvindeliv og kvindekamp

8. marts er det som bekendt Kvindernes Internationale Kampdag, og det skal naturligvis fejres! Her i bogklubben markerer vi dagen med en mangfoldig og inspirerende samling af gode fagbøger og romaner om kvindeliv og kvindekamp fra oldtiden og op til i dag. 

Dyk for eksempel ned i antikkens kvindebilleder med TULLIAS VERDEN eller MEDEA, lad dig inspirere af de spændende portrætter i KVINDE KEND DIN HISTORIE, kast dig over Simone de Beauvoirs feministiske klassiker DET ANDET KØN, eller bliv klogere på, hvad der skete, dengang kvinder endelig fik stemmeret i Danmark i 1915.

Vil du have historisk dokumentation for alle de måder, kvinder er blevet holdt nede på gennem tiden, så kast dig over Birgitte Possings skarpe og underholdende ARGUMENTER IMOD KVINDER eller Mary Beards suveræne KVINDER & MAGT, og er du nysgerrig på de nyeste retninger indenfor kønsfilosofi, så skal du give dig selv fornøjelsen af Donna Harraways ET CYBORGMANIFEST.

Vil du hellere læse romaner om kvindeliv og kvinders vilkår, så er der også masser at vælge i mellem. Læs fx den anmelderroste historiske roman KVINDEN DER SAMLEDE VERDEN om den danske videnskabskvinde Marie Hammer, læs om moderskab og den biologiske ulighed i forældreskabet i Olga Ravns prisbelønnede roman MIT ARBEJDE eller få et underholdende og rørende indblik i moderne kvindeliv og raceulighed i romanen PIGE, KVINDE, ANDET

Medrivende skildringer af almindelige kvinders vilkår og hverdag i Danmark i det. 19. og 20. årundrede finder du fx i EN URETFÆRDIG TID af Gertrud Thinning, KVINDERNE FRA THY af Maria Helleberg, FOLKETS SKØNHED af Merete Pryds Helle og i Agnes Henningsens sprudlende erindringsbog LET GANG PÅ JORDEN / LETSINDIGHEDEN GAVE.


Glædelig kampdag og rigtig god læselyst!

Flere bøger om kvindeliv og kvindekamp