34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 499 kr.

Derfor læser jeg

Læs hvad vores forfattere og andre litterære personligheder fortæller om deres markante læseoplevelser 
Derfor læser jeg

Geeti Amiri

12-08-2022

Geeti Amiri er debattør, forfatter og foredragsholder og har især markeret sig inden for integrations- og ligestillingsdebatten. Hun er nu aktuel med sin første roman MOSAIK, som handler om kunsten at skabe en identitet på tværs af kulturer.

Derfor læser jeg

Sara Blædel

22-07-2022

Sara Blædel er journalist og forfatter og især kendt for sin storsælgende krimiserie om Louise Rick. I øjeblikket er hun i fuld gang med at lægge sidste hånd på det næste bind i serien, der udkommer til efteråret.

Derfor læser jeg

Charlotte Rørth

10-06-2022

Charlotte Rørth er journalist og forfatter til bestselleren JEG MØDTE JESUS om hendes eget skelsættende møde med det uforklarlige, og senest har hun udgivet bogen GUD, DU ER JO LIGE HER. Selv finder hun både glæde, trøst og tro i skønlitteraturen.

Derfor læser jeg

Ritt Bjerregaard

19-05-2022

Ritt Bjerregaard har adskillige ministerposter bag sig, er tidligere overborgmester i København, og så er hun en ivrig romanlæser og med i en fast læseklub. Som forfatter har hun udgivet sine erindringer og er lige nu aktuel med bogen VANDRELYST.

Derfor læser jeg

Bo Lidegaard

02-05-2022

Bo Lidegaard er historiker og blandt andet tidligere chefredaktør på Politiken. Han er forfatter til en lang række anmelderroste bøger om dansk historie og er selv en nysgerrig læser af velformidlede fagbøger og store, klassiske romanfortællinger. 

Derfor læser jeg

Lise Rønne

07-04-2022

Som tv-vært er hun bl.a. kendt fra X-factor, Aftenshowet og en lang række andre programmer, men for et par år siden byttede hun tv-studierne ud med bøgernes verden, begyndte at studere litteratur på universitetet og fik job hos Saxo. I dag er hun nyansat redaktør hos Gyldendal. Her deler Lise Rønne ud af sine store læseoplevelser og bedste boganbefalinger.

Derfor læser jeg

Alberte Winding

22-03-2022

Alberte Winding er en kendt og elsket sanger og sangskriver, har været alle børns Luna i Bamses Billedbog og er forfatter til både børne- og voksenbøger, senest den roste erindringsroman SMÅT BRÆNDBART. Alle bøger, hun har læst, har ændret hende, og for hende er litteraturen en undersøgelse af selve det at findes.

Derfor læser jeg

Annette Heick

07-03-2022

Vi kender Annette Heick som alt fra klummeskribent til hovedrolleindehaver i store musicals og fast gæst i Mads og Monopolet. Og så er hun datter af entertainerparret Keld og Hilda Heick. Nu er hun også sprunget ud som forfatter til den roste selvbiografi DATTEREN. Men Annette er også en begejstret læser, og særligt historiske romaner og biografier har en plads i hendes hjerte.

Derfor læser jeg

Maise Njor

14-02-2022

Maise Njor er journalist, manuskriptforfatter og forfatter til adskillige bøger, senest samtalebogen HOSTESAFT FOR SJÆLEN skrevet sammen med komikeren Mette Lisby. Selv læser hun alt fra verdenshistorie og bøger om naturen til sjove og skarpe romaner.

Derfor læser jeg

Bente Scavenius

24-01-2022

Bente Scavenius er kunsthistoriker, litteraturelsker og forfatter til en lang række bøger, bl.a. DANMARKSBILLEDER om danmarksskildringer i malerkunsten og litteraturen. Inden sovetid kaster hun sig gerne over en stor historisk slægtsroman, en klassiker eller noget ny nordisk litteratur.

Derfor læser jeg

Pelle Dragsted

03-01-2022

Udover sit virke som politiker er Pelle Dragsted forfatter til bestselleren NORDISK SOCIALISME, hvor han giver sit bud på en demokratisk økonomi. Når han selv læser, er det alt fra økonomisk teori og historiske bøger til ny dansk skønlitteratur, der kan komme ned fra bogreolen. Få hans anbefalinger her. 

Derfor læser jeg

Ibi Støving

03-12-2021

TV-vært og skuespiller Ibi Støving er en lidenskabelig læser med en forkærlighed for historiske romaner, umulig kærlighed, magi og absurd humor. Da hun var alvorlig syg, var bøgerne hendes flugtvej. Og så er hun måske Danmarks største fan af den norske forfatter Lars Mytting.

Viser 12 ud af 36

Anbefalinger fra Derfor læser jeg