34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Lasse Madsen & Ane Høgsberg

Når der skal læses højt hjemme hos komikerparret Lasse Madsen og Ane Høgsberg, er der både fagbøger, humor og bil-lyde på programmet. Læs her, hvordan de giver de gode bogminder videre til en ny generation.

Af Sisse Tvegaard Andersen

Det allerbedste ved bøger er … at de skaber grobund for en videre samtale og kickstarter en dejlig kreativ tankegang.

De bøger, vi fik læst højt som barn, var … PETER PLYS, alt fra Astrid Lindgren, DIAMANTFUGLEN OG ANDRE EVENTYR, HALFDANS ABC, Halfdan Rasmussens BØRNERIM og SKATKAMMERET bøgerne.

Den bedste bog, som Ane selv læste i sin barndom, var … Det er svært at svare på - da jeg selv begyndte at læse “rigtigt” åbnede der sig en vidunderlig verden af litteratur og endeløs fantasi. Som barn nød jeg at dykke ned i eventyr og bøger med rim, remser og anden “ord-leg”.

En bog, vi ofte giver i gave til (folk med) børn, er … Brødrene Grimm eller H.C. Andersens samlede eventyr eller HALFDANS ABC. Jeg synes, de er gode til oplæsning og jeg vil gerne give de samme kærlige bogminder som jeg har haft videre til.

Hvis jeg skulle skrive en bog, ville jeg skrive om alt det smukke i børns fantasi.

For tiden kan vi i vores familie bedst lide at læse … noget med biler, farver og dyr og NATBJØRNEN TJUGGA. Dyr, biler og farver er sjove og passer med mange af de lyde vores lille søn kan sige. NATBJØRNEN TJUGGA er en del af aftenritualet. Med vores den store læser vi “rigtige historier”, så vi kan tage dem frem og fortsætte hvor vi slap eller fagbøger om et særligt emne, lige for tiden er det LEGO.

Når vi læser højt, foregår det ofte … i sofaen om eftermiddagen, når vores lille dreng har brug for ro og hygge. Eller om aftenen som et led i aften/soveritualet.

Ane griner altid, når hun læser … SALLIES HISTORIER, som jeg læser for vores store dreng, når han skal sove. Historierne er sjove for både en fireårig og en 34-årig.

En børnebog, der har fået Ane til at græde, er … ALT med Astrid Lindgren, især BRØDRENE LØVEHJERTE.

Hvis Ane fik muligheden for at leve én dag som en karakter fra børnelitteraturen, ville det være … PIPPI - hun har det grineren og har mange penge. Hun har fede kæledyr og gode venner som holder meget af hende. Plus en far, der har mulighed for at vise hende hele verden. Hvem vil ikke gerne det?

Hvis Ane skulle skrive en børnebog, skulle den handle om … feer, alfer og alt det smukke i børns fantasi.

 

Lasse og Ane anbefaler