Tina

Tina Jagolski, kundeservicechef, Gyldendals Bogklubber

Lige nu læser jeg…

SEKTEN PÅ TÅGEØEN af Mariette Lindstein. Jeg har hørt så meget godt om den, så den kastede jeg mig over i det nye år.

Det bedste ved bogen er… at man bliver draget ind i et univers, som man (heldigvis) ikke har kendskab til, og ind i en situation man har svært ved at forstå. At finde sig i psykisk terror på denne måde kan sammenlignes med den frø, der sidder i en gryde, som langsomt varmes op. Da det ikke er noget, der sker pludseligt, men lidt efter lidt, bliver den bare siddende, indtil den dør.

Langsom bliver det psykologiske spil på Tågeøen omsiggribende, ingen hopper ud af gryden, da det blot accepteres som endnu et skridt i udviklingen af livet med en karismatisk og psykopatisk leder.

Og så er den inspireret af forfatterens egen erfaringer med livet i en sekt. Meget fascinerende at have det i bagtankerne, mens man læser

Hvilken bog er den, du altid vil anbefale/giver i gave/vender tilbage til… der er et par stykker. Harry Potter er en klassiker for både voksne og børn, da det er et virkelig skønt univers, og man kan drømme sig langt væk i en magisk verden.

En lidt mere voksen bog er Andrea Eschbach´s: 1 Billion Dollar. En sjov tankeleg om hvordan renter og renters renter ville kunne gøre én til et meget rigt menneske, hvis bare opsparingen er startet langt nok tilbage i tid…. eller kan det?

Den tredje, jeg altid vil anbefale, er Linda Lay Shuler´s: Kvinden der husker. En meget stærk roman om det ikke at høre til i en verden, der er fyldt af fordomme og uvidenhed. Og så er naturen og livet som indianer beskrevet så levende, at man næsten har lyst til at være der sammen med Anazasierne.