Sisse

Sisse Tvegaard Andersen, redaktør, Børnebogklubberne, Sundt Liv, Pædagogisk Bogklub

Lige nu læser jeg…

DET ER DE DANSKE SOM FLYGTER – eller det vil sige, jeg lytter til den. Jeg har nemlig besluttet mig for at afprøve det der med lydbøger. Normalt elsker jeg at sidde med en fysisk bog i hænderne og virkelig fordybe mig i den, men nu vil jeg se, hvad det kan, når man får litteratur ind gennem ørerne. 

Det bedste ved bogen er … at det er danmarkshistorie pakket ind i en medrivende historie om drengen Erling, der rejser fra Fanøs fiskersamfund til hovedstadens kulturelle indercirkler i starten af det 20. århundrede. 

Jeg vender altid tilbage til … Delphine de Vigans ALT MÅ VIGE FOR NATTEN. Den er så utroligt fransk på den helt rigtige måde, hvor man får lyst til at sidde på et parisisk loftsværelse og diskutere litteratur, mens man drikker stærk kaffe og rødvin. Selv om jeg har læst den flere gange, bliver jeg lige grebet af bogen og dens hovedpersoner hver gang.  

Bøger er magiske

 

Bøger er magiske. Nogle bøger gør mig klogere og giver mig nye idéer. Andre giver mig ro i hovedet, når tankerne myldrer. Nogle bøger får mig til at grine, andre til at græde. Langt de fleste tager mig med til steder, perioder og personer, jeg ellers aldrig ville have lært at kende.  

Sisse Bøger er en pause fra hverdagen, men samtidig en fasttømret del af min hverdag. Jeg læser for mine børn, når vi skal hygge uden skærme, jeg har altid en bog med i seng, inden jeg skal sove, og jeg diskuterer bøger, når jeg mødes med mine veninder. 

I min bogreol – som i øvrigt er sorteret efter farve - står der alt fra YA-serier over afrikanske romaner og dansk socialrealisme til guitaristen Slash’ selvbiografi.

Og så er der børnebøgerne, som har en stor plads i mit hjerte. Tegneserierne, som jeg har arvet fra min far. Kogebøgerne, som inspirerer mig til nye eksperimenter i køkkenet. Og alle de andre bøger, som har fundet vej til mit hjem gennem årene. Jep, jeg elsker bøger, og det allerbedste ved at være redaktør i Gyldendals Bogklubber er, at jeg får lov til at give læselysten og kærligheden til bøger videre til andre.