Mette Bentholm, redaktør, Krimi & Spænding

Lige nu læser jeg…

Lige nu læser jeg flere bøger på én gang; jeg har brug for eskapisme i denne mørke tid hjemme med tre børn, der måske ikke så meget behøver en lærer (deres lærere gør virkelig, hvad de kan), men derimod kantinemedarbejder, oprydder, fritidsaktivitetspædagog, sportstræner, naturvejleder osv. Jesper Steins RAMPEN og Sissel-Jos HVIDE BLOMSTER har begge været helt perfekte til formålet: Nemlig at få mig helt væk, rent mentalt. Jeg er en sucker for socialrealisme og for personlige fortællinger om opvækst og familieforhold og svigt og forældre, der ikke kan finde ud af at være forældre, og jeg har været fuldstændig opslugt af begge romaner og kan kun anbefale dem. 

Lige nu læser jeg desuden den seneste af krimiforfatteren Elly Griffiths STEMMER FRA GRAVEN, som er den reneste virkelighedsflugt og så vanedannende; jeg læser også Mary Beards POMPEJI (virkelig interessant, og så skulle min datter skriver opgave om Pompeji i historie) – og så læser jeg Valdemarsro GRØN AFTENSMAD (jeg elsker at læse kogebøger), fordi jeg havde en ambition om, at vi i familien skulle spise mindre kød i 2021. Lige nu lader både året og vores aftensmad noget tilbage at ønske, men Valdemarsros kogebøger er gode og meget ligetil; mine børn kan også lave mad fra hendes kogebøger.
   
De bøger, jeg har givet mest som gave det seneste års tid… er Valdemarsros AFTENSMAD, DE HELDIGE, OLIVE KITTERIDGE og SKYGGEJÆGEREN – det er altid et godt tegn, hvis man har lyst til at give en bog og en læseoplevelse videre; disse bøger var nogle af de bedste, jeg læste sidste år, og jeg har bare lyst til, at mange flere skal have de gode oplevelser også. 

Jeg elsker krimier

Mette 

 

I mine forældres noget sparsomme bogreol stod blandt andet J. Bech Nygaards GUDS BLINDE ØJE, om den forældreløse Anne og hendes forfærdelige skæbne. Ved siden af den stod også Torben Nielsens krimi NITTEN RØDE ROSER og en masse bøger af Agatha Christie.


Jeg slugte alle bøgerne, og siden har jeg haft en stor svaghed for politikrimier, gerne med et socialrealistisk eller psykologisk islæt. Jeg elsker krimier og derfor er det en fornøjelse at arbejde med det stof til dagligt her i Gyldendals Bogklubber.

Hvis man er gået i stå med boglæsningen, er mit råd: læs en krimi 

Udover mit job som redaktør er jeg også medlem af Det danske Kriminalakademi og sidder med i den lille jury, der hvert år uddeler priser til årets krimier. 

Hvis man er gået i stå med boglæsningen, men savner bøgerne i sin hverdag, er mit råd: Læs en krimi. Den motor, der er i et (godt) krimiplot, gør det meget sværere at lægge bogen fra sig. Og så er man i gang med læsningen igen.