Alle månedsbøger til særpris

Vidste du, at Gyldendal har en hel palet af forskellige bogklubber? Som medlem af én af Gyldendals Bogklubber kan du nu købe månedsbøger fra alle klubber til en særlig nedsat pris i en begrænset periode. Her finder du alle de gode bøger, vi har udvalgt til dig i denne periode.
Pigen fra det store hvide skib
GYLDENDALS BOGKLUB

Pigen fra det store hvide skib

I år er det 70 år siden, at hospitalsskibet Jutlandia lagde fra kaj i København og satte kurs mod krigen i Korea. I Mich Vraa og Jesper Bugge Kolds formidable historiske roman kommer vi med ombord i godt selskab med den unge sygeplejerske Molly. Parallelt med Mollys og Jutlandias lange sørejse følger vi den 11-årige pige Yun, der må flygte gennem det krigshærgede Korea, efter at hendes landsby er blevet jævnet med jorden.

Molly Dahl er en af de 42 sygeplejersker, der er sluppet gennem nåleøjet og blevet antaget til tjeneste på det store, moderne hospitalsskib, der stævner ud fra Langelinjekajen den 23. januar 1951. Molly er ambitiøs og idealistisk, men hun er også på flugt fra sin egen traumatiske fortid. Første gang, vi møder hende, er seks år tidligere, d. 5. maj 1945. Det er dagen for Danmarks befrielse, Odense summer af eufori, samtidig med at kampe mellem soldater og modstandsfolk blusser op. Molly knokler på operationsgangen, hvor de sårede vælter ind, og en lille dreng dør mellem hænderne på hende. Da hun går udmattet hjem fra hospitalet den aften, bliver hun offer for et brutalt overfald, der kommer til at ændre hendes liv totalt. Og som får hende til at gribe chancen for at komme væk fra sin hjemby og starte på en frisk.

I Nordkorea bader elleveårige Yun i floden sammen med sin bror, da de amerikanske bombefly drøner ind over hendes landsby. Kort efter står alt i flammer, og Yun er alene i verden. Sammen med to andre børn begiver hun sig ud på en lang flugt gennem slagmarkens ragnarok. Ligesom Jutlandia og Molly har hun kurs mod Sydkorea.

PIGEN FRA DET STORE HVIDE SKIB er en underholdende og rørende historisk roman om en gruppe kvinder og mænd, der forlod deres tilværelse
i Danmark for at yde hjælp til sårede FN-soldater på den anden side af kloden – men som endte med at redde mindst ligeså mange koreanske kvinder og børn. Det er en fortælling om at genfinde håbet og kæmpe for retfærdigheden, om venskaber, kærlighed, eventyrlyst og nye chancer.
Pris frem til 17. maj199,95 kr.Klubpris 229,95 kr.
Sov mit barn
KRIMI & SPÆNDING

Sov mit barn

Anders Roslunds krimi HUN SKAL LEVE blev en af sidste års absolut bedst sælgende krimier i bogklubben. Nu kommer efterfølgeren, og den er lige så god!

Kriminalkommissær Ewert Grens og undercoveragenten Piet Hoffmann er tilbage i ny, uhyggelig sag - om to små piger. De var begge 4 år, da de forsvandt på samme dag. Nu sørger man over dem på samme kirkegård. Ved hver deres grav. Men hverken pigen under det hvide trækors eller pigen, der hedder Linnea, ligger i deres kister.

For at forstå, hvordan de to pigers historier hænger sammen, må kriminalkommissær Ewert Grens og undercoveragenten Piet Hoffmann besøge den mørkeste af alle mørke verdener og udkæmpe deres hidtil sværeste, farligste og mest ubehagelige kamp.
Pris frem til 17. maj169,95 kr.Klubpris 199,95 kr.
Klara og solen
SAMLERENS

Klara og solen

Kazuo Ishiguro første roman efter nobelprisen i 2017 om ensomhed, kærlighedens altoverskyggende mening og en maskine, der er snublende tæt på at være menneske. KLARA OG SOLEN foregår i en nær fremtid i USA, hvor genmanipulation graver endnu dybere grøfter mellem klasserne og såkaldte KV’er – Kunstige Venner – er ethvert barns højeste ønske.

KLARA OG SOLEN er en tankevækkende, eksistentiel pirrende og ægte rørende roman fra en mesterlig forfatter. Ishiguro siger selv sådan her om bogen i et interview: "KLARA OG SOLEN handler om den menneskelige sjæl. Den stiller spørgsmålene: har mennesket en unik kerne – og hvad er meningen med kærligheden mellem mennesker. Det lyder måske prætentiøst, men det er det, romanen kredser om. Jeg ville skrive en bog om håb og optimisme."

Det er en verdensbegivenhed, når en nobelprisvinder udgiver sin første bog efter prisen. Men vigtigere end al hurlumhejet er værket. Og hvilket værk!

Klara er KV’er, begavet eller programmeret med en usædvanlig observationsevne. Fra sin plads bag butiksruden observerer hun adfærden hos de kunder, der kommer ind for at se på udvalget af venner. Men Klara er også ualmindelig opmærksom på de mennesker, der går forbi på fortovet udenfor. Hun håber til stadighed på at få sig en menneskelig ejer, at en kunde skal vælge hende, men da det viser sig, at dette sandsynligvis vil forandre Klaras liv for altid, tager hun det som en advarsel mod at fæste alt for stor lid til menneskers løfter. En Ishiguro-roman slipper ikke en foreløbig, den lever videre, lever inden i.

KLARA OG SOLEN er en dybt betagende roman og den bærer kimen til en indre intellektuel og følelsesmæssig samtale om, hvad liv, tro og håb er. Men størst af alt er kærligheden.
Pris frem til 17. maj199,95 kr.Klubpris 229,95 kr.
Indre forvandling
PSYKE & SJÆL

Indre forvandling

Sadhguru er måske ikke så kendt i Danmark endnu, men det er han i høj grad rundt om i verden. Han er yogi og mystiker og en lysende åndelig vejleder, der står i spidsen for en lang række humanitære og miljømæssige projekter, som han har høstet stor international anerkendelse for. Og så har han skrevet en skøn og sprudlende bog om livsglæde og transformation, og hvordan du kan foretage rejsen fra 'lænestols-spirituel' til dynamisk deltager i dit eget magiske liv.

I INDRE FORVANDLING fortæller Sadhguru om sin egen personlige udviklingsrejse. Det er historien om en dreng med en usædvanlig samhørighed med naturens verden, der blev til en ung vovehals, som krydsede det indiske kontinent på motorcykel. Det er også historien om en opvågnen på en bjergtop i Sydindien, hvor tiden stod stille, og hvor han forandredes radikalt. Og så er det historien om, hvordan Sadhguru endte som den verdenskendte yogi, meditationslærer og altruistiske forkæmper for menneskerettigheder, uddannelse, global fred og bedre miljø, han er i dag.

INDRE FORVANDLING består af to dele: I første del fortæller Sadhguru om livsglædens indre landskab med udgangspunkt i de oplevelser og indsigter, som har transformeret hans eget liv. Anden del er mere praksisbetonet og udforsker bl.a. de tre lag af identitet: krop, sind og energi, og hvordan de kan fungere optimalt. Det er en praktisk vej til indre forvandling med et væld af gennemtestede redskaber og et grundigt afprøvet program for personlig transformation. Bogen er på én gang lettilgængelig og fuld af dyb visdom, og Sadhguru har en enestående evne til at gøre de gamle yogiske indsigter relevante for vor tid. Hans erklærede mål er at hjælpe dig med at gøre glæden til din faste følgesvend, og bogen er en boblende kærlig invitation til at leve livet bedst muligt.
Pris frem til 17. maj199,95 kr.
Skyggen fra Berlin
HISTORIE

Skyggen fra Berlin

****** "En ekstraordinær læseoplevelse." - Jyllands-Posten
****** "Uafrystelig ... Et lille mesterværk om en gammel mands rejse tilbage til sine jødiske rødder i Berlin." - Berlingske

I 1939 flygtede Jonathan Lichtensteins far, Hans, fra det nazistiske Berlin med den allersidste Kindertransport. Det var en organiseret redningsindsats for overvejende jødiske børn, som blev fragtet med tog ud af et Tyskland på randen af krig. Hans var 12 år og vidste på det tidspunkt ikke, at han aldrig skulle vende tilbage til sin jødiske familie. Han endte alene i England, hvor han senere uddannede sig til læge og blev gift. Jonathan og hans søskende voksede op på landet i efterkrigstidens Wales. En skygge syntes at følge dem: farens oplevelser og traumer fra barndommen, som aldrig blev nævnt.

Flugten fra Berlin og nazismens grusomheder satte sig dybe spor i Hans’ handlinger. Hans excentriske og af og til direkte livsfarlige væremåde formørkede børnenes barndom. I Hans’ alderdom tager han og Jonathan på en rejse, der er den omvendte af turen med Kindertransporten, for at opsøge og konfrontere fortidens spøgelser. Her vækkes mellemkrigsårenes brogede Berlin til live. Det bliver en både nødvendig og smertelig tur, hvor far og søn kommer tættere på hinanden og på en fælles forståelse af skyggens dybe mørke.

SKYGGEN FRA BERLIN er en bevægende dokumentarisk fortælling, der tager livtag med et af de helt store eksistentielle spørgsmål i det 20. århundrede: Hvordan kan man leve videre i skyggen af Anden Verdenskrigs umenneskelige rædsel? Det er trods den dystre baggrund en overlevers historie om at forlige sig med fortiden.
Pris frem til 17. maj219,95 kr.Klubpris 229,95 kr.

Månedsbøger fra vores børnebogklubber:

3 produkter
Viser 3 ud af 3
Biavlerens datter og Mindernes længsel
BOGKLUBBEN FLAMINGO

Biavlerens datter og Mindernes længsel

Santa Montefiore skriver vidunderlige og romantiske bøger og er meget populær i bogklubben. Nu kan du til en særlig god pris få hendes to seneste romaner. 

BIAVLERENS DATTER: 
Grace Hamblin vokser i 1932 op som en biavlers datter på et gods i det klasseopdelte England. Hun kender sin plads og gifter sig med barndomsvennen Freddie, selv om hendes hjerte for altid vil længes efter den mand, hun elsker, men aldrig kan få.
I 1973 slår Graces datter, Trixie, sig løs i USA sammen med resten af den amerikanske ungdom. Hun er forelsket i den ustyrlige og romantiske englænder Jasper, men en tragedie i England kalder Jasper hjem. Han lover hende at komme tilbage, hvis bare hun vil vente på ham.
Grace forsøger at trøste sin forladte datter, og begge kvinder lever med tunge minder om tabt kærlighed – uvidende om de hemmeligheder, der forbinder dem. Men hvis de skal finde kærlighed og lykke, er der kun én vej: De må afdække fortidens fortalte løgne.

MINDERNES LÆNGSEL:
Hele sit liv har Marigold taget sig af dem, der var omkring hende: Hun har været den kærlige familiemor, mens hun har drevet sin lille butik, og hun har altid været en ildsjæl i sin lille, engelske landsby. Da hun begynder at glemme ting og sager, går de fleste ud fra, at hun bare er ved at blive gammel. Men det bliver efterhånden umuligt for hendes familie og venner at ignorere sandheden om, at hun har demens. Som Marigolds tilstand forværres, må hendes familie tage sig af hende og ikke omvendt. Beboerne i den lille landsby forsøger at støtte, så godt de kan, mens de prøver at overbevise Marigold om, at det ikke gør så meget at miste sine minder, når der er folk omkring en, der altid vil huske dem.
 

Pris frem til 17. maj249,95 kr.Klubpris 399,90 kr.
Collagen
SUNDT LIV

Collagen

Mad med collagen kan forynge og styrke kroppen indefra. I COLLAGEN viser læge Jerk W. Langer og sundhedsredaktør Karen Lyager dig, hvordan du kan forsyne din krop med det livsvigtige protein collagen gennem naturlige, velsmagende og anti-inflammatoriske retter som for eksempel kraftsuppe, fisk og skaldyr og simreretter med "gammeldags" udskæringer som kalvehale og lammeskank kombineret med masser af lækre grøntsager, bælgfrugter, frugt, nødder, bær og fuldkorn.

Du får en komplet 3-ugers kostplan og mere end 50 lækre opskrifter på mad, der styrker dine led, giver dig stærkere knogler og fastere hud.
Pris frem til 17. maj209,95 kr.Klubpris 219,95 kr.
Fortælling i børnehaven
PÆDAGOGISK BOGKLUB

Fortælling i børnehaven

For børn er det, de fortæller andre om deres oplevelser, og det, de bliver fortalt, med til at udvikle deres personlighed, skabe og vedligeholde minder og styrke fællesskabet med andre børn og voksne.

Bogen FORTÆLLING I BØRNEHAVEN gør dig klogere på fortællinger og hvordan du kan arbejde med dem i dagligdagen med børnene. Den er solidt funderet på videnskabelige undersøgelser, men fuld af konkrete eksempler fra dagligdagen i børnehaver.
Pris frem til 17. maj199,95 kr.Klubpris 219,95 kr.